uppsala stadsteater carmen recensioner

Volle går itu, Escamillos Daniel Engman beter sig osedvanligt drygt och Micaelas Emilie Wallberg, alltså Don Josés fästmö, som i vanliga fall bara är blid och söt, här är en sorts madonna och hora med aggressioner. Operateater, nycirkus, klassiker och nyskrivna pjäser finns på menyn. Titel: Carmen, musik: Georges Bizet, regi och bearbetning: Anna Bergmann, musikansvarig: Tobias Schwencke, kapellmästare/musiker: Mikael Augustsson. Bland annat gästar koreografen Minna Krook Ettan-scenen med en helt ny dansteaterföreställning för barn i åldrarna 4-6. Dessutom finns ambient musik som sveper in hela föreställningen i en drömsk atmosfär.

Uppsala stadsteater carmen recensioner
uppsala stadsteater carmen recensioner

Linne vuxenskolan uppsala
Polisen uppsala anmälan

Mottot för säsongen är "Med bultande hjärta för samtid, sanning och frihet". Under torsdagen gick Uppsala stadsteater ut med säsongsprogrammet för kommande spelår. Köp Biljetter, sex skådespelare. "Löwensköldska ringen" trilogin, som ännu inte haft premiär, tas upp igen på Stora scenen i oktober. Viktor Tjerneld som senast regisserade "Medea" (2015) kommer tillbaka för att regissera Roland Schimmelpfennigs "Den gyllene draken en pjäs om några människor på en kinesisk krog vars berättelser vävs samman som får premiär i februari 2018. De många och långa slagmålsscenerna är mycket autentiska men tyvärr utdragna. Regissör Sara Giese kommer tillbaka till Uppsala stadsteater Bitterfittan 2007) för att dramatisera Liv Strömqvists satir "Uppgång och fall" på Lilla scenen med urpremiär 16 september. "Carmen" har premiär 23 september på Stora scenen med en mindre orkester med klassiska musiker, elektronisk musik och sångare samt skådespelare på scenen. Det känns så roligt att få skapa mitt första helt egna spelårsprogram för Uppsala stadsteater, säger Petra Brylander, som tillträdde som teaterchef i Uppsala i höstas. Ända sedan jag började i Uppsala har jag funderat på "Carmen". Det är den såriga, skarpa berättelsen om kärlekens villkor - om vem som får ta tag i den och vem som inte får, inte borde. Det är mycket tydligt på Uppsala Stadsteater när tyska Anna Bergmann regisserar.

Kärlekshistorien om den självständiga Carmen sinnebilden för passion, integritet och frihet har hänfört publiken i snart 150. Och på Uppsala stadsteater demonteras Bizets opera Carmen ner till minsta ton och köttslamsa. Metateater är bara förnamnet, en sångare stoppar musiken och ifrågasätter det postdramatiska dravlet. Världens mest spelade opera Carmen som både teater och musikdramatik - ja, det är vad Uppsala Stadsteater premiärvisade i helgen.