stockholm då och nu svd

kan det förflutna plötsligt lysa fram på ett helt nytt sätt. Kort sagt får vi besöka så gott som alla hörn av Stockholm och lära oss om hur människor levde där förr.« / Anders Hildemar Ohlsson, Radio Stockholm »Jag uppskattar speciellt att både texten och bildmaterialet speglar flera sidor av Stockholms historia. Och hur ser en 105-åring. Här är människorna i fokus, 30 stockholmare berättar sina minnen från staden som de växte upp. Även jag som inte bor i staden, utan bara återkommande besöker den, hittar mycket av intresse. Ett extra spännande perspektiv får man genom intervjuerna i boken. Stockholm och /eller fascineras av hur en gata eller ett kvarter kan rymma dramatiska historier och byta ansikte under årens lopp.«Minnenas journal»Man kommer så otroligt nära människorna. Den här boken gillar förstås mamma. Julklappstips, stockholm : då och nu av Johan Lindberg, journalisten som driver. En både spännande och nostalgifylld läsning, med bilder och berättelser från. Och den som har minsta intresse av samhällsutveckling och av Stockholm kommer tycka lika mycket om den som vi gör.«Breakfast Book Club»En utmärkt, lättläst, välillustrerad bok om Stockholms nutidshistoria.« Ölandsbladet.

Stockholm med dess glittrande vatten och varierande arkitektur. En både spännande och nostalgifylld läsning, med bilder och berättelser från, stockholm som du garanterat inte sett eller hört förut. Nu har jag fått tips på nya miljöer att gå lite lagom vilse. Det är fantastiska bilder och härlig nostalgibläddring.«SR Vetenskapsradion Historia»Alla som älskar Stockholm och är intresserade av hur det såg ut förr jämfört med i dag, och som är intresserade av att läsa personliga berättelser om hur det var att leva i Stockholm runt sekelskiftet och. I den vackra boken. Vi får möta en 105-årig dam som bott i Fredhäll i 80 år, en man som upplevde den gamla polisstationen i Gamla stan och människor som bodde vid Karlaplan när det var en kåkstad där. Röster om boken: »För första gången, i mina ögon i alla fall, en riktigt mänsklig skildring.

Här är människorna i fokus, 30 stockholmare som själva berättar om hur det en gång var. Och hur ser en 105-åring på, stockholm av idag? Hur såg stadsbilden ut innan Hötorgsskraporna sköt mot höjden? Den berömda TV-eken på Gärdet omgavs ännu på 1950-talet av en lantlig miljö, helt utan storstadsbrus. Att intervjua är inte lätt, men när det lyckas som det gör i den här boken kan det förflutna plötsligt lysa fram på ett helt nytt sätt.« / Mats Hayen, Stadsarkivet »Det här känns nyskapande i en genre där det släpps många böcker stockholmiana. Ingen stad kan stå emot förändringens vindar. Stockholm då och nu skildras trettio platser i Stockholms olika stadsdelar och deras magiska förvandling då det moderna Sverige tar form. SvD :s populära blogg Mitt, stockholm.

Harrys stockholm söder, Kepsar stockholm gamla stan rundvandringar,